ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министрите Валери Борисов и Христо Ангеличин, заедно с посланика на Израел Ирит Лилиан, валидираха пощенска марка 13.09.2016
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, заместник-министърът на външните работи Христо Ангеличин и посланикът на Държавата Израел Ирит Лилиан, валидираха пощенска марка. Това е първото съвместно пощенско-филателно издание между двете държави.

„Пощенските администрации на България и Израел са избрали един красив символ за общото филателно издание. Птиците са един от малкото универсални образи на свобода, мъдрост и щастие за всички религии и народи по света“, каза по време на церемонията заместник-министър Валери Борисов. По думите му, белият щъркел, който украсява съвместната марка, прелита всяка година между географските ширини на България и Израел.

Заместник-министър Валери Борисов каза още, че съвместните издания са най-подходящият начин за отбелязване на традициите в отношенията между страните и техните народи. Той припомни, че в България през 1992 г. бе издадена марка на тема 500 години от заселването на сефарадските евреи в България, а през 2003 и 2013 година българското маркоиздаване отбеляза годишнини от спасяването на българските евреи.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени