Вие сте тук

Новини 22.10.2019

вторник, Октомври 22, 2019

22.10.2019 Росен Желязков: България полага необходимите усилия за изграждането на модерна жп и пътна инфраструктура по оста „Изток-Запад“

България полага необходимите усилия за изграждането на модерна железопътна и пътна инфраструктура по оста „Изток-Запад“. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на форума „Пътя на коприната“, който се провежда от 21 до 23 октомври 2019 г., в Тбилиси, Грузия. По думите му това създава нужните условия за бързото придвижване на хора и товари, предвид нарастващия транспортен трафик между Азия и Европа.

22.10.2019 Министър Росен Желязков и премиерът на Грузия обсъдиха развитието на транспортната и дигиталната свързаност през Черно море

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министър-председателят на Грузия Георги Гахария обсъдиха развитието на транспортната и дигиталната свързаност през Черно море. Двамата проведоха работна среща в рамките на форума „Пътя на коприната“, който се провежда от 21 до 23 октомври 2019 г., в Тбилиси, Грузия.

22.10.2019 Липсата на достатъчен ИТ капацитет е най-често срещаният проблем в киберсигурността

Недостатъчният капацитет на ИТ персонала е едно от най-често срещаните предизвикателства пред гарантиране на киберсигурността, според 64 процента от анкетираните в експертно изследване. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова на кръгла маса „Проблеми на информационната сигурност“.