Вие сте тук

Съобщения

18.07.2017

България ще работи за осигуряване на радиочестотен спектър за най-новото поколение телекомуникационна свързаност 5G. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на дискусия в рамките на неформален Съвет на министрите на конкурентоспособността и телекомуникациите на Европейския съюз. Форумът се  провежда днес в Талин, Естония. Министрите подписаха и съвместна декларация под мотото „Осигуряване на 5G успех за Европа“.

 

17.07.2017

Пощенска карта, посветена на 180 години от рождението на Васил Левски от днес вече е част от богатата филателна поредица за Апостола на свободата. Печатът за валидирането на изданието бе поставен в Карлово от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов и кмета на общината д-р Емил Кабаиванов. 

 

17.07.2017

Значимият ръст на електронната търговия е основен двигател за пощенския сектор, заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски по време на разговори с делегация на Държавното пощенско бюро на Китай. Една от основните цели на официалното посещение на представители на китайската пощенска администрация в България, е развитието на сътрудничеството в обмяната на пощенски пратки между двете страни.

 

28.06.2017

Санкция от 50 000 до 2 000 000 лв. при нарушаване на новите правила за роуминга в Европейския съюз от страна на мобилните оператори, предвижда проект за  изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения.

16.06.2017

През следващата година София ще бъде дигитален лидер в региона. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в заключителната сесия на Дигиталната асамблея, която се проведе в периода 15 – 16 юни 2017 г., Валета, Малта. Той обяви пред участниците във форума, че по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., София ще бъде домакин на Европейската дигиталната асамблея.

08.06.2017

Първата българска пощенска марка, посветена на енциклопедичната личност на Карл Джераси, бе валидирана днес. Печатът за пускане в употреба бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова и сина на световноизвестния учен – Дейл Джераси.

31.05.2017

Министерството на транспорта, информационни технологии и съобщенията (МТИТС) започва подготовка на Тематичния план за издаване на пощенски марки през 2018 г. До 30 август 2017 г. се очакват предложения за значими събития, кръгли годишнини и чествания, които да бъдат отбелязани с пощенско-филателни издания през 2018 г.

26.05.2017

Първата пощенска марка, посветена на българския актьор Григор Вачков, бе валидирана днес. Церемонията събра три поколения роднини на звездата на българското кино – съпругата Силвия, дъщерята Мартина и внучката Рада, която е и художник на пощенската марка.

22.05.2017

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски връчи на кмета на София Йорданка Фандъкова, наградата в категория „Най-добър дигитален град“  от годишното проучване на Дарик радио.

22.05.2017

България и Украйна пуснаха в употреба първото съвместно филателно издание между пощенските администрации на двете страни. В София печатът за валидиране бе поставен от изпълнителния директор на Български пощи Деян Дънешки и посланика на Украйна Микола Балтажи. Темата на изданието е свързана с опазването на уникалните обитатели на Черно море.

16.05.2017

Уважаеми колеги,

Тази година Световният ден на телекомуникациите и информационното общество е посветен на нарастващата важност на данните в информационното общество и тяхното значение за постигане на икономически растеж.

09.05.2017

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията пусна в употреба пощенска марка на тема „100 години от битката при Дойран“.

Изданието е посветено на една от големите военни победи в българската история. Сраженията от 22 април до 8 май 1917 г. са известни като втората битка от Дойранската епопея. Боевете на Девета плевенска дивизия, под командването на подполковник Владимир Вазов (след тази битка произведен в чин генерал-майор), доказват силата на българската военна мисъл. Изправяйки се срещу многобройни сили, те удържат успех с минимални загуби.

04.05.2017

Основната ни задача е да ускорим работата по изпълнението на приоритетите в управленската програма. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, по време на церемонията по предаване на управлението на МТИТС. Той каза още, че е имал възможност да се убеди в професионализма на експертите в министерството и ще разчита на тяхната зрялост и опит при реализирането на политиките в транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и при решаването на трудни задачи.

04.05.2017

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията пусна в употреба пощенско-филателно издание „ЕВРОПА 2017 – замъци“. От 1992 година до днес, европейските пощенски администрации включват общо издание на тема „Европа“, което е символ на желанието за интеграция и сътрудничество между държавите на Стария континент.

26.04.2017

Успехът на технологичните компании зависи от иновациите, а те са тясно свързани със защитата на интелектуалната собственост. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров в рамките на дискусия, посветена на Световния ден на интелектуалната собственост – 26 април.

19.04.2017

Единен електронен достъп до данни за съществуваща телекомуникационна инфраструктура и за възможности за изграждане на електронни съобщителни мрежи с минимални капиталови разходи, ще бъде осигурен с проект на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). Работата по него започва с подписването на договор за изграждане на ГИС базирана електронна платформа „Единна информационна точка“ с финансиране от Оперативна програма “Добро управление“. Проектът е на стойност 1 998 668,00 лв. и се очаква за бъде изпълнен за 12 месеца.

Pаместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Любомир Хаджийски и ръководителя на българския филиал на фондацията Димитър Димитров валидират марка
04.04.2017

Българското маркоиздаване се присъединява към отбелязването на 100 години от създаването на фондация Ротари, с пускане в употреба на тематична пощенска марка. Печатът за валидиране бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Любомир Хаджийски и ръководителя на българския филиал на фондацията Димитър Димитров.

03.04.2017

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Любомир Хаджийски ще валидира пощенско-филателно издание на тема “100 години Фондация Ротари“. Художник на пощенската марка е Емилио Бората. Изданието е с тираж 11 000 броя, а номиналната стойност е 2 лева.

Церемонията ще се състои на 4 април, от 11:00 часа, в Музея на съобщенията, ул. „Гурко“ №6.

31.03.2017

Форумът за информационно общество (WSIS) на Международния съюз по далекосъобщения обяви фотоконкурс, в който могат да се включат и български автори. Темата на фотографските творби трябва да бъде свързана с начина, по който информационните и комуникационни технологии променят света.

Предложения за участие в конкурса се приемат от 2 март до 2 май 2017 г. Авторите могат да изпращат снимки на технологични проекти, както и на хора и организации, които използват технологии за позитивна промяна на света.

22.03.2017

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров валидира пощенска марка на тема „70 години Българска гражданска авиация и 15 години Асоциация на българските авиокомпании“.

Страници

Subscribe to Съобщения