Вие сте тук

Новини

19.11.2017

С промени в законодателството ще регламентираме снабдяването с видеорегистратори на всички превозни средства, които извършват обществен транспорт. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след среща, организирана от министър-председателя Бойко Борисов, за засилване на мерките за безопастността на пътя. Извънредната среща  на премиера с всички отговорни институции беше инициирана по повод зачестилите пътни инциденти в последните няколко дни.

17.11.2017

След извършената незабавна проверка, разпоредена от министър Ивайло Московски, по повод възникналия днес пътен инцидент между автобус и камион в района на с. Микре, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията информира:

Проверени са и двете фирми - собственици на катастрофиралите камион и автобус. Те притежават всички необходими лицензи и разрешителни за извършване на обществен и товарен превоз.

17.11.2017

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди незабавна проверка по повод възникналия по-рано днес пътен инцидент между автобус и камион в района на с. Микре, близо до гр. Ловеч. Екип на ИА „Автомобилна администрация“ вече е на  мястото на инцидента.

Инспекторите на областния отдел на ИА „Автомобилна администрация“-Перник започват спешна пълна проверка на фирмата превозвач „ВИ-ЕМ“ ЕООД.

15.11.2017

Благодарим на Европейската комисия за подкрепата на инициативата на Министерството на транспорт, информационните технологии и съобщенията за организирането на министерска среща на високо равнище, която да се проведе по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов по време на днешната среща със заместник-генералния директор на Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ в ЕК Матю Болдуин.

10.11.2017

Министерството на транспортната, информационните технологии и съобщенията ще работи приоритетно за успешната реализация на реформата на регулаторната рамка за електронни съобщения, заяви зам.-министър Димитър Геновски по време на годишната конференция на БАККО 2017 „Време за възможности“. Тя се проведе днес в София Ивент център.

10.11.2017

България и Кипър ще подпишат меморандум за сътрудничество между морските администрации на двете страни. Това бе обсъдено днес, по време на среща между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на транспорта, телекомуникациите и благоустройството на Република Кипър Мариос Димитриадес. Очаква се документът да бъде подписан в края на месец ноември.

09.11.2017

Европейската комисия одобри проекта за изграждане на 40 км от автомагистрала "Струма" в участъците Благоевград - Крупник, Кресна - Сандански и тунел „Железница“. Общата стойност на отпуснатите средства от Кохезионния фонд на ЕС е 628 млн. лева. Националното съфинансиране е в размер на 111 млн. лева.

03.11.2017

Подкрепяме всички усиля за учредяването на Българска автомобилна камара, в която да членуват всички превозвачи. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на публично представяне на проекта на Закон за Българската автомобилна камара. По думите му, министерството е изразило своето становище, че за развитието на автомобилните превози е хубаво да има единен субект, който да отговаря за политиките, които се реализират от бранша.

02.11.2017

България подготвя меморандум с правителствата на държавите от Западните Балкани за намаляването на цените на роуминга. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на откриването на конференция „Логистични хоризонти 2025“. Московски подчерта, че една от основните задачи по време на Българското Председателство ще е присъединяването на страните от Западните Балкани в Европейския съюз. „Свързаността във всичките ѝ форми е от изключителна важност за приобщаването на балканските държави към ЕС и ние ще работим тя да стане факт.

02.11.2017

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски и председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков валидираха пощенска марка по повод 20 години от създаването на независимия регулатор.

01.11.2017

Пощенската марка, посветена на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, ще бъде визитната картичка на страната ни. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на церемония за валидиране на специалното пощенско филателно издание. Министър Московски, заедно с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, художника на проектите Тодор Ангелиев и изпълнителния директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки поставиха печата за пускане в употреба.

31.10.2017

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди незабавна комплексна проверка на фирма „Юнион Ивкони“. Повод за спешните действия е възникналият късно снощи пътен инцидент с автобус на компанията, извършващ превоз на пътници по линията София – Слънчев Бряг.

31.10.2017

Древният ритуал „Нестинарство“ е тема на едно от пощенско-филателните издания, които ще бъдат пуснати в употреба през 2018 г. Тематичният план за издаване на пощенски продукти и на специални пощенски печати бе одобрен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

30.10.2017

За 10-годишния период от приемането ни в Европейския съюз, по линия на ОП „Транспорт“ и ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, са инвестирани над 4,2 млрд. лева в транспортна инфраструктура. Това съобщи ръководителят на Управляващия орган на ОПТТИ Галина Василева при откриването на фотоизложба, посветена на проектите по двете оперативни програми.

30.10.2017

Политиките, които следваме са свързани не само с развитието на морския транспорт, но и с обезпечаването на неговата безопасност. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов в рамките на конференцията "Перспективи за стратегическо развитие на Черноморския регион". Форумът се провежда днес във Варна по случай отбелязването на Международния ден на Черно море.

28.10.2017

Нашата политика е насочена към създаването на благоприятен бизнес климат. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на представянето на новия хангар и офис сграда на Луфтханза Техник София. По думите му, с привличането на повече частни инвеститори ще се осигури необходимият финансов ресурс и експертни знания, за развитие не само на авиационния сектор, но и на икономиката на страната.

27.10.2017

Насърчава се сътрудничеството между България и Босна и Херцеговина в областта на автомобилните превози. Това стана възможно след подписаното днес в Сараево Споразумение за изменение на Спогодбата между двете държави за международни автомобилни превози на пътници и товари. Документът беше парафиран от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на съобщенията и транспорта на Босна и Херцеговина Исмир Юско.

26.10.2017

Строителството е основен отрасъл за икономиката на страната и това се доказва от факта, че над 5000 строителни компании са регистрирани у нас. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев по време на ежегодния Бал на строителя, който се организира от Камарата на строителите в България, и традиционно се провежда на 26 октомври - Димитровден.

26.10.2017

С развитието на транспортната инфраструктура, България създава необходимите предпоставки за привличане на товарните потоци от Азия към Централна и Западна Европа. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев по време на Втората среща на министрите на транспорта на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Тя се провежда като част от платформата 16+1, в периода 25-26 октомври във Варшава, Полша.

24.10.2017

Осигуряването на надеждна и предвидима правна рамка на електронните съобщения ще стимулира инвестициите във високоскоростна свързаност и конкуренцията на цифрови мрежи и услуги. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, по време на участието си в заседание на Съвета по транспорт, телекомуникации и енергетика, формат „Телекомуникации“ в Люксембург.

Страници

Subscribe to Новини