МТИТС е домакин на най-големия форум за 2016 г. в Европа по киберсигурност

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС ) е домакин на Третия Регионален форум по киберсигурност. От 29 до 30 ноември в София ще се съберат над 80 експерти от европейски държавни и неправителствени организации, както и от Европейската комисия, НАТО и Световната банка. Организатори на престижното събитие са Международният съюз по далекосъобщения и Европейската агенция за мрежова сигурност (ENISA).

Основни теми в дискусиите през първия ден от форума са стратегиите по киберсигурност в Европа и защитата на критичната информационна инфраструктура. По време на втория ден участниците ще се фокусират върху дейностите на центровете за мрежова и информационна сигурност.

България за трети път е домакин на Европейски форум по киберсигурност. През 2008 г. и през 2012 г. делегатите обсъждаха в София защитата на информационната инфраструктура в национален, регионален и международен план и партньорството между държавата и частния сектор. Тогава се проведе и виртуално кибер учение, в което се включиха центровете за реагиране на компютърни инциденти на 19 страни.