Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Глоби за близо 14 000 лева при изненадваща акция на ГКПП „Кулата“ 22.05.2015
Голям размер

За по-малко от седем часа инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ наложиха глоби за около 14 000 лева, при изненадваща акция, която се проведе вчера на ГКПП „Кулата“.

Проверени бяха 13 автобуса, като бяха констатирани 11 нарушения. При 6 от водачите беше установено, че са управлявали без да ползват задължителните почивки. Изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ коментира, че този тип нарушения са изключително сериозни, тъй като влияят пряко върху безопасността на превозите. По думите му, когато водачите не ползват регламентираните почивки драстично намаляват техните реакции и може да се стигне до заспиване зад волана.

Инспекторите констатираха, че двама водачи управляват с разменени тахографски листа, а един е управлявал без да постави дигиталната карта в тахографа. При два от проверените автобуси беше установено, че имат техническа неизправност – спукани челни стъкла, за което водачите са санкционирани.

Проверки в районите на граничните пунктове се извършват по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници, както и да се повиши контролът над автобусите и камионите, преминаващи през българските гранични пунктове. От началото на тази година са установени близо 65 нерегламентирани превози.

Припомняме Ви, че на 27 април 2015 г. на ГКПП „Капитан Андреево“, под ръководството на министър Ивайло Московски беше дадено началото на извънредните проверки на граничните пунктове. На 11 май 2015 г. подобна инспекция беше извършена и на ГКПП „Калотина“. Предстоят динамични проверки и на другите гранични пунктове.

 

Костадин Вардев,
Връзки с обществеността, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed