ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Информационни технологии » Архив

Информационен ден по проект HAGRID

„Трети конкурс за ИКТ проекти по Седма рамкова програма"

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) организира на 23 ноември 2007 г. информационен ден на тема „Трети конкурс за ИКТ проекти по Седма рамкова програма", като част от дейностите по проект HAGRID, финансиран по Шеста рамкова програма. 

HAGRID е иновативен проект в областта на ИКТ. Основната му цел е да повиши и подобри участието на организации от новите страни-членки на ЕС, асоциираните към Седма рамкова програма страни и трети страни  в европейските научноизследователски проекти в областта на ИКТ и да ускори тяхното интегриране в Европейското научноизследователско пространство.  HAGRID  предоставя както традиционни, така и съвсем нови услуги в подкрепа на това участие, като най-важната от тях е възможността за достъп до услугите на други подобни европейски проекти през Единна точка за достъп.  

Информационният ден се организира в тясно сътрудничество с друг проект, финансиран по Шеста рамкова програма и изпълняван на национално ниво от ДАИТС -   STAR-NET.

Програмата на информационният ден е фокусирана върху Третия конкурс за ИКТ проекти по Седма рамкова програма, който се очаква да бъде отворен на 4 декември 2007 г. Специално внимание ще бъде отделено на дейностите и услугите, предоставяни от проектите HAGRID и STAR-NET. Ще бъде представени също така и услугите на проекта IDEALIST-FP7. В рамките на информационния ден участниците ще имат възможността да научат повече и за някои от най-интересните текущи европейски научноизследователски проекти в областта на ИКТ, в които има българско участие. След обяда ще бъде организирана кръгла маса по финансовите въпроси на Шеста и Седма рамкови програми.

Работният език на информационния ден е български.

Крайният срок за регистрация е  21 ноември 2007 г.
 
За повече информация относно HAGRID, моля посетете:
http://www.hagridproject.net/

За контакти:
Соня Спасова
Tел.: +359 2 9492215
E-mail: sspasova@daits.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени