ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Информационни технологии » Архив

Европейска комисия, Генерална дирекция „Съобщителни мрежи,съдържание и технологии”
Голям размер



Големи данни – въпросник за държавите членки

Европейската комисия (ЕК) работи по изготвяне на Стратегия за оползотворяване на данните по цялата верига на стойността им  като двигател на икономиката в Европа, чрез серия от дейности в областта на научните изследвания и иновациите, ангажиментите на заинтересованите страни/социално-икономическите партньори, регулаторната уредба и административните мерки.

С цел планиране на работата в държавите членки относно данните като двигател на иновациите ЕК е изготвила въпросник, чрез който да  събере и обобщи  информацията, специфична за всяка страна, с оглед по-нататъшна координация на работата, свързана с големите данни.

За да подпомогнем планирането на инициативи, свързани с данните в Европа – действащи и предстоящи, в областта на политиката, научните изследвания и иновациите, очакваме да отговорите на въпросите във въпросника.

Тематиката се третира в Цифровата програма за Европа, респективно в Национална програма Цифрова България.

Допълнителна информация може да намерите в следните документи: Стратегия за оползотворяване на данните по цялата верига на стойността и Практика в държавите членки.

Попълнените въпросници изпращайте в срок до 12 май  на електронни адреси: rantonova@mtitc.government.bg  и adimova@mtitc.government.bg.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени