ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Информационни технологии » Политики » Съвет на Европа » Документи

Ново издание на Министерството на транспорта, информацонните технологии и съобщенията в областта на медиите, Интернет и електронната демокрация

Какво е новото понятие за медиите, как социалните мрежи и търсачките обслужват гражданите в цифровата епоха, познаваме ли каналите на електронната демокрация, чрез които да осъществим пълноценно правата си?

Всички тези въпроси, свързани със създаването на демократично и солидарно информационно общество се обсъждат в актовете на Съвета на Европа, събрани в сборника „Медии, Интернет и електронна демокрация” на Министерството на транспорта, информационните технологии  и съобщенията, национален координатор за изпълнение на ангажиментите на България като член на Съвета на Европа в областта на медиите и комуникациите.

Освен разработването на националната  информационна политика книгата има за цел да подпомогне процеса на повишаване на медийната компетентност, което е залог за изграждането на нова цифрова култура и активност в информационното общество.

Изданието се разпространява безплатно и тези, които проявяват интерес, могат да се обадят на лицето за контакт Б. Занкова, bzankova@mtitc.government.bg, за да получат необходимите бройки.  


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени