ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

България – домакин на ЕКМТ 2007г. 30.05.2007
Голям размер

 „В тон с добрите традиции на ЕКМТ, ще можем свободно да дискутираме и намерим възможно най-добрите решения на проблемите, които съпътстват динамичния ръст на икономическо развитие и да отговорим на предизвикателствата на все по-забързания мобилен свят, в който живеем."- С тези думи министър Петър Мутафчиев започна своето изложение при откриването на 91-та сесия на Европейската конференция на министрите на транспорта (ЕКМТ), която се провежда в София в Конгресния център на хотел „Кемпински-Зографски", в рамките на българското председателство.

Това е най-големият транспортен форум за 2007г. в Европа и разглежда един от най-важните проблеми - задръстванията, причинени от увеличения трафик по пътищата в целия свят. Този проблем обхваща както шосейния, така и въздушния, водния и железопътния транспорт.

По време на двудневната среща страните ще потърсят общите решения и мерки за отстраняване на последиците, тъй като щетите, които те нанасят на страните имат както икономически, така и екологически и транспортни измерения.

Министър-председателят на Република България Сергей Станишев приветства участниците в Европейската конференция на министрите на транспорта.

Преди официалното откриване ще бъде валидирана пощенска марка, посветена на форума.

Пълният текст на презентацията на министър Мутафчиев можете да намерите тук.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени