ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Николина Ангелкова проведе срещи със синдикалните организации в жп сектора 21.08.2014
Голям размер

За мен е от съществено значение да продължим доброто сътрудничество и да работим в духа на откритост и честен диалог с всички социални партньори. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова днес по време на срещите с представители на синдикалните организации в жп сектора.

Министър Ангелкова проведе разговори с Петър Бунев от Синдиката на железничарите в България към КНСБ, Розен Зарков от Федерация на транспортните работници и Зоринчо Йорданов - Национален железничарски синдикат към КТ „Подкрепа”.

Вярвам, че заедно ще намираме най-добрите решения за развитието на двете железопътни компании в България, каза още министър Ангелкова, като добави, че „в спора се ражда истината“ и ще разчита на синдикатите. По думите й железопътният сектор трябва да бъде поддържан в стабилно състояние, като същевременно се полагат усилия за привличане на повече пътници и товари.

Представителите на синдикатите заявиха, че традиционно работят заедно с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за разрешаване на проблемни теми. Участниците в срещите се обединиха около мнението, че балансираният социален диалог е в основата на добрите взаимоотношения, за да се поддържат разбирателството и равнопоставеността между страните.

В синдикалните организации членуват 20 469 работници и служители в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и „Холдинг БДЖ“ ЕАД.

 

 

За информация:
Зорница Желева, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 792/301
e-mail:
zpetkova@mtitc.government.bg
press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени