ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Локомотиви и стари гари от 19 век украсяват пощенски марки 18.11.2015
Голям размер

Локомотиви и сгради на стари гари от 19 век са изобразени на серия от четири пощенски марки, която бе пусната в употреба днес, от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев.

През последните 40 година железопътната тема е една от най-търсените от колекционерите на пощенски марки у нас и в чужбина, каза по време на церемонията заместник-министърът. Той добави, че днешното издание се състои от четири пощенски марки и илюстрован плик. „Художничката Маглена Константинова ни връща повече от век назад – в зората на епохата на железницата“, посочи още той. На марките са изобразени локомотиви, които отдавна вече са част от историята. Пресъздаден е духът на гарите в Русе, Варна, Цариброд, София и Септември от края на 19 век.

Пощенските марки се отпечатват в тираж по 12 000 броя. По думите на заместник-министър Гинев, с поставянето на печат за пускане в употреба, те ще станат част от колекциите на филателистите и ще украсява писмата, които изпращаме до своите близки и приятели.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени