ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Валери Борисов: Промените в европейските регулации на електронните съобщения трябва да са балансирани и прозрачни 26.05.2016
Голям размер

Промените в регулаторната рамка на Европейския съюз за електронни съобщения трябва да гарантират баланс и прозрачност, заяви заместник-министър Валери Борисов по време работен обяд на министрите, отговорни за конкурентоспособността и за телекомуникациите, който се проведе днес в Брюксел. В дискусиите участваха представители на Белгия, България, Чехия, Дания, Финландия, Ирландия, Литва, Люксембург, Полша, Словакия, Словения, Швеция и Великобритания. На срещата присъства и г-н Андрус Ансип - заместник-председател на Европейската комисия и комисар по единния цифров пазар. Ръководителите на делегациите подписаха писмо с техните виждания за дигиталния цифров пазар в Европа.

Конкретните предложения за промени в регулаторната рамка на електронните съобщения се очаква да бъдат направени през септември. Те са в областта на авторските права, неприкосновеността на личния живот, цените на доставка на стоки в електронната търговия и проблема с блокиране на онлайн съдържание за определени държави.

Заместник-министър Валери Борисов подчерта, че всички трябва да са убедени, че новото европейско законодателство не поставя пречки пред гражданите и бизнеса. Той се обяви за засилена подкрепа на трансграничното сътрудничество в областта на електронните съобщения.

Заместник-министър Валери Борисов е ръководител на българската делегация в заседание на Съвета на Европейския съюз по транспорт, телекомуникации и енергетика (формат Телекомуникации), което се проведе днес в Брюксел.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени