Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
РЕШЕНИЕ № 57 на МС от 31.01.2005 г. за предоставяне на концесия за пристанищен терминал Леспорт, част от пристанище за обществен транспорт Варна - обект - публична държавна собственост

 

ДВ, бр. 19 от 01.03.2005 г.

Министерство на транспорта и съобщенията

Никола Янков - заместник-министър на транспорта и съобщенията, председател на комисията за организация и провеждане на конкурс за определяне на концесионер на пристанищен терминал Леспорт, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна - обект - публична държавна собственост, назначена със Заповед № РД-14-12 от 15.II.2005  г. на министъра на транспорта и съобщенията, издадена на основание чл.  117д, ал. 1 от Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, във връзка с т. 12 от Рeшeниe № 57 на Министерския съвет от 31.I.2005  г. (ДВ, бр.  13 от 2005 г.) на основание чл.  11, ал. 1 от Закона за концесиите и чл.  19, ал. 1 - 3 от Правилника за прилагане на Закона за концесиите обявява:

     1.  Едностепенният неприсъствен конкурс съгласно т. 3 от Рeшeниe № 57 на Министерския съвет от 31.I.2005  г. (ДВ, бр.  13 от 2005 г.) за определяне на концесионер на пристанищен терминал Леспорт, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна - обект - публична държавна собственост, който ще се проведе първия работен ден след изтичане на 30 дни от влизане в сила на решението на комисията за допускане на участниците до конкурса.  На първия работен ден след влизане в сила на решението за допускане на участниците до конкурса председателят на комисията изпраща писмено уведомление до допуснатите участници за датата на отваряне на предложенията.  Предложенията на кандидатите ще се отворят в Министерството на транспорта и съобщенията, София, ул.  Дякон Игнатий 9, ет.  5, зала 5, в 10ч.

     2.  Конкурсът ще се проведе при следните условия:
     2.1.  Критерии за избор на концесионер:
     2.1.1.  Финансова стабилност на допуснатите до участие в конкурса кандидати.  Финансово стабилен е кандидат, който отговаря на следните условия:
     2.1.1.1.  размерът на активите му е на стойност не по-малък от 4 000 000 лв.;  или
     2.1.1.2.  размерът на приходите от продажби за последните две години е не по-малък от 20 000 000 лв.;
     2.1.1.3.  не е в процедура по ликвидация или производство по обявяване в несъстоятелност, като тези обстоятелства се доказват със съдебно удостоверение, издадено не по-рано от един месец от подаване на заявлението;
     2.1.1.4.  няма просрочени парични задължения към държавата, което се доказва с удостоверение от съответната данъчна служба;
     2.1.1.5.  няма просрочени парични задължения към осигурителни фондове, което се доказва с документ от съответния компетентен орган;
     2.1.1.6.  представи банкова референция и препоръки от търговски партньори. 
     2.1.2.  Разработки относно:
     2.1.2.1.  инвестиционно предложение с относителна тежест 25 на сто, съдържащо инвестиционна програма, включваща най-малко:
     а) инвестиции в размер не по-малък от 2 000 000 лв.  за първите две години от срока на концесията;
     б) инвестиции в размер не по-малък от 7 000 000 лв.  за първите десет години от срока на концесията;
     в) план за финансирането на концесията и оценка на финансовия ефект на инвестициите върху потребителите;

     2.1.2.2.  бизнес предложение с относителна тежест 10 на сто, включващо социална програма, план за преходния период, програма за оперативна дейност и поддръжка, организационно-управленски план, програма за безопасност и сигурност и екологична програма; 
     2.1.2.3.  предложение за достигане на средногодишен товарооборот с относителна тежест 25 на сто;
     2.1.2.4.  предложение за фиксираната част на годишно концесионно възнаграждение с относителна тежест 20 на сто;
     2.1.2.5.  предложение за променливата част на годишно концесионно възнаграждение с относителна тежест 20 на сто.

     2.2.  Методиката за оценка на отделните разработки и конкретните изисквания по тях се определят в конкурсната документация.

     2.3.  При определяне на методиката по т. 2.2  се вземат предвид следните задължителни условия:

     Общата оценка на разработките по т. 2.1.2  на кандидатите, които отговарят на условията по т. 2.1.1,  се умножава с коефициент 2, а на кандидатите, които не отговарят на условията по т. 2.1.1  - с коефициент 1.

     3.  Конкурсните книжа се закупуват от 10 ч. на 7.III.2005  г. до 17 ч. на 18.III.2005  г. Цената на конкурсните книжа е 1000 лв.  и се заплаща по банкова сметка на Министерството на транспорта и съобщенията № 5000124839, банков код 66196611, Българска народна банка, Централно управление, София. Всички дължими банкови такси и комисиони са за сметка на лицата, закупили конкурсни книжа.  Конкурсните книжа се предоставят от техническия секретар на комисията в Министерството на транспорта и съобщенията, София, ул.  Дякон Игнатий 9, ет.  10, стая 1007.  Конкурсните книжа се предоставят на лице с представителна власт по регистрацията на търговеца, което се доказва с представяне на удостоверение за актуално състояние, или на упълномощено от него лице, за което се представя и нотариално заверено пълномощно.

Предоставянето на конкурсните книжа се извърша след представяне на документ за платена цена на конкурсните книжа и се удостоверява с двустранно подписан опис.  Лицето, представляващо търговеца, подписва декларация по чл.  19а, ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за концесиите.

     4.  На закупилите конкурсни книжа участници се издава удостоверение за правото на оглед на обекта на концесия и удостоверение за закупена конкурсна документация.  Огледите на обекта на концесия могат да се извършват до деня, предхождащ крайния срок за подаване на предложенията по ред и начин, посочени в удостоверението за оглед и в конкурсната документация.

     5.  Кандидатите, закупили конкурсни книжа, могат да получават допълнителна информация във връзка с обекта на концесия след отправено писмено запитване до комисията в срок до 10 дни от влизане в сила на решението за допускане до участие в конкурса.  Комисията отговаря на отправените запитвания в 7-дневен срок от постъпване на запитването.

Отговорите се изпращат на всички кандидати.

     6.  Заявленията за участие в конкурса се подават по образец, който е част от конкурсните книжа, и към него се прилагат документите по чл.  12, ал.2 от Закона за концесиите, в т.ч.  и документ за внесен депозит 70 000 лв. по банкова сметка на Министерството на транспорта и съобщенията № 5000124839, банков код 66196611, Българска народна банка, Централно управление, София.

Всички дължими банкови такси и комисиони са за сметка на заявителя.  Срокът за подаванe на заявленията е до 17 ч. на 21.III.2005  г.  Заявленията се завеждат в деловодството на Министерството на транспорта и съобщенията, София, ул.  Дякон Игнатий 9, и се предават на член на комисията срещу подпис.

На заявителя се издава входящ номер, който следва да бъде приложен към предложението в съответствие с чл.  21, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за концесиите.

     7.  При констатиране на нередовности в подадените заявления със свое решение комисията предоставя на заявителите 7-дневен срок за отстраняване на нередовностите, който тече от датата на получаване на писменото уведомление за това.  В решението се посочва и конкретната нередовност.

     8.  Комисията се произнася с решение за допускане на заявителите до участие в конкурса в срок до 28.III.2005  г. или съответно - в срок до 7 дни от изтичане на срока за отстраняване на нередовности.

     9.  Решенията по т. 7 и 8 и съобщенията за тях са в писмена форма и се предават от техническия секретар на комисията лично на заявителя или упълномощено от него лице срещу подпис или по факс, посочен в заявлението.

     10.  Срокът за подаване на предложения от допуснатите кандидати е 30 дни от датата на влизане в сила на решението на комисията за допускане на участниците до конкурс.  Предложенията се подават по ред, определен в конкурсните книжа.

 

Приложение
 РЕШЕНИЕ № 57 на МС от 31.01.2005 г. за предоставяне на концесия за пристанищен терминал Леспорт, част от пристанище за обществен транспорт Варна - обект - публична държавна собственост (306 KB)
  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed