Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
РЕШЕНИЕ № 944 на МС от 12.12.2005 г. за определяне на спечелилия едностепенния неприсъствен конкурс кандидат за предоставяне на концесия за Фериботен терминал Силистра 18.11.2008

Обн., ДВ, бр. 104 от 27.12.2005 г.

            На основание чл. 18, ал. 2 от Закона за концесиите, чл. 117д, ал. 4 от Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България (ЗМПВВППРБ), чл. 30 и чл. 32, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за концесиите, приет с Постановление № 240 на Министерския съвет от 1995 г.  (обн., ДВ, бр. 111 от 1995 г.; изм. и доп., бр. 15 от 1997 г., бр. 39 от 1998 г., бр. 48 от 2000 г., бр. 27 от 2002 г., бр. 13 и 101 от 2004 г. и бр. 10 от 2005 г.), Решение № 632 на Министерския съвет от 2005 г. за предоставяне на концесия за Фериботен терминал Силистра, териториално обособена зона от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе - обект - публична държавна собственост, част от който ще бъде изграден от и със средства на концесионера (ДВ, бр. 58 от 2005 г.) и доклад по чл. 117д, ал. 3 ЗМПВВППРБ на комисията, назначена със Заповед № РД-14-69 на министъра на транспорта и съобщенията от 18 юли 2005 г., изменена със Заповед № РД-08-412 на министъра на транспорта от 20 септември 2005 г.

                             МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

                                    РЕШИ:

            1.  Определя "Минерал ин" - ЕАД, София, за кандидат, спечелил едностепенния неприсъствен конкурс за предоставяне на концесия върху обект - публична държавна собственост, представляващ Фериботен терминал Силистра, териториално обособена зона от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе - обект - публична държавна собственост, част от който ще бъде изграден от и със средства на концесионера.

            1.1.  Пристанищната територия на обекта по т. 1 е с площ 65 189 кв. м, индивидуализирана с координатите на точки от № 1 до 28 включително по чупките на границите й в координатна система "1970 г." съгласно схема и координати на точките - неразделна част от концесионния договор, представляваща недвижим имот - публична държавна собственост - парцел III 567, кв. 17 на промишлена зона Силистра по регулационния план на Силистра, за който е съставен акт за държавна собственост № 2285 от 25 февруари 2005 г.

            1.2.  Върху територията по т. 1.1 концедентът и концесионерът ще изградят в съответствие с Решение № 632 на Министерския съвет от 2005 г. (ДВ, бр. 58 от 2005 г.) и с одобрени проекти - неразделна част от концесионния договор, обекти - елементи на пристанищната инфраструктура, които в своята съвкупност определят обекта на концесията като пристанищен фериботен терминал, предназначен за обработка на ро-ро товари - сухопътни моторни превозни средства, както следва:

            1.2.1.  от концедента - обект, представляващ зона за извършване на контрол по чл. 101, ал. 1 от Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, състоящ се от сгради, инфраструктура, пътна връзка с републиканската пътна мрежа и принадлежности, съгласно одобрени технически проекти в изпълнение на проект по Програмата ФАР BG 0107.01;

            1.2.2.  от концесионера - обект, представляващ зона на фериботно гнездо, състояща се от хидротехническо съоръжение, сгради, инфраструктура и принадлежности, съгласно одобрен идеен проект и предложението на спечелилия едностепенния неприсъствен конкурс кандидат - неразделна част от концесионния договор.

            1.3.  Обектът на концесията не включва сградите и съоръженията, необходими за осъществяване дейностите на органите за граничен контрол, и общата техническа инфраструктура на пристанищния терминал.

            1.4.  Пристанищната територия, включена в обекта на концесията, може да бъде допълнена с решение на Министерския съвет в съответствие с предвижданията на влязъл в сила подробен устройствен план за разширение на пристанищния терминал.

            2.  Одобрява резултатите от проведения едностепенен неприсъствен конкурс за избор на концесионер за Фериботен терминал Силистра, териториално обособена зона от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе - обект - публична държавна собственост, част от който ще бъде изграден от и със средства на концесионера, както следва:

            2.1.  Размер на годишното концесионно възнаграждение, което е дължимо и се заплаща в съответствие с т. 8.3 от Решение № 632 на Министерския съвет от 2005 г., съставено от две части - фиксирана и променлива:

            2.1.1.  фиксирана част на годишното концесионно възнаграждение в размер 40 000 евро, която се индексира на всеки 5 години от срока на концесията с индекса на инфлация на потребителските цени с натрупване;

            2.1.2.  променлива част на годишното концесионно възнаграждение в размер, равен на по-голямата от следните две суми:

            2.1.2.1.  тридесет и три на сто от нарастването на общия размер на брутните приходи от пристанищните услуги по обработка на ро-ро товари - сухопътни моторни превозни средства; поща и пътници и морско-технически услуги, за извършването на които се изисква ползване на пристанищна територия и/или пристанищни съоръжения, за текущата година, свързани с ползването на обекта на концесията, спрямо приетите за базови брутни приходи в размер 223 150 евро, или

            2.1.2.2.  коефициент, измерен като евро за транспортна единица в размер 3,608 евро/транспортна единица, умножен по нарастването на годишния трафик, спрямо определения за базисен годишен трафик в размер 35 000 транспортни единици.

            2.2.  Инвестиции за срока на концесията, които концесионерът се задължава да направи в обекта на концесията:

            2.2.1.  за изграждане на обекта по т. 1.2.1 от Решение № 632 на Министерския съвет от 2005 г. съгласно направеното от "Минерал ин" - ЕАД, София, предложение за участие в едностепенния неприсъствен конкурс в размер 4 242 986 лв.;

            2.2.2.  за целия срок на концесията, в т. ч. инвестиции за изграждане на обекта на концесията, в размер 5 508 986 лв.

            2.3.  Средногодишен трафик за първите 10 години след издаване на удостоверение за експлоатационна годност на пристанищния терминал в размер не по-малък от 50 415 транспортни единици.

            3.  Упълномощава министъра на транспорта да сключи концесионния договор в едномесечен срок от влизането в сила на това решение, да осъществява контрол по изпълнението му и да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението на договора, с изключение на тези по неговото прекратяване.

            4.  Концесионният договор се сключва при условията на това решение, Решение № 632 на Министерския съвет от 2005 г. и направеното от "Минерал ин" - ЕАД, София, предложение за участие в едностепенния неприсъствен конкурс.

            5.  Концесионният договор влиза в сила при условията, определени в него.

            6.  Паричният депозит за участие в конкурса, внесен от "Минерал ин" - ЕАД, София, се задържа и прихваща от еднократното концесионно възнаграждение.

            7.  Освобождава внесения депозит на другия участник в конкурса, както и внесения депозит от кандидата, неподал предложение за участие в конкурса.

            8.  Решението подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност в 7-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник".

 


Приложение
 РЕШЕНИЕ № 944 на МС от 12.12.3005 г. за определяне на спечелилия едностепенния неприсъствен конкурс кандидат за предоставяне на концесия за Фериботен терминал Силистра, териториално обособена зона от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе - обект - публична държавна собственост, част от който ще бъде изграден от и със средства на концесионера (266 KB)
  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed