Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Проект на Наредба за метеорологичното обслужване на гражданското въздухоплаване 01.11.2011
Голям размер

Проектът е публикуван в електронен вид за обществено обсъждане и е на разположение в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

 

Мотиви

Проектът на Наредба № 3 за метеорологичното обслужване на гражданското въздухоплаване ще отмени действащата към настоящия момент Наредба № 3 от 3.01.2006 г. за метеорологичното обслужване на гражданското въздухоплаване (обн., ДВ, бр. 6 от 2006 г.).

Като страна по Конвенцията за международно гражданско въздухоплаване, 1949 г., (Конвенцията) Република България е поела ангажимент да се съобрази в най-голяма степен със стандартите и препоръките на Международната организация за гражданско въздухоплаване (ИКАО). Стандартите и препоръките, отнасящи са до предоставянето на метеорологично обслужване на гражданското въздухоплаване са установени в Приложение № 3 към Конвенцията. Съгласно Приложение № 3 целта на метеорологичното обслужване на международното гражданско въздухоплаване е да допринесе за безопасността, редовността и ефикасността на въздухоплаването.

На 18.11.2010 г. влязоха в сила последните изменения и допълнения на Приложение № 3 към Конвенцията – седемнадесето издание, което включва 75-та поправка на приложението. Към датата на издаване на действащата наредба е било в сила на петнадесето издание на Приложение № 3, включващо измененията до 73-та поправка, включително. В съответствие с промените, отразени в седемнадесетото издание на Приложение № 3, експерти от Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” съвместно с експерти от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” изготвиха проект на нова наредба, която да замени действащата понастоящем.

С проекта на наредба се определят субектите, условията и редът за предоставяне на метеорологично обслужване. Регламентират се условията и начините на предоставяне, използване и управление на качеството на аеронавигационната метеорологична информация. Определят се изискванията към система за управление на качеството, която следва да бъде внедрена от лицата, предоставящи аеронавигационно метеорологично обслужване.

 

Пълният текст на проекта на Наредба за метеорологичното обслужване на гражданското въздухоплаване може да се види в Приложението.

 

Лице за контакт:

Славко Вараджаков - Старши инспектор в отдел "Сертифициране и аеронавигационно обслужване", ГД „ГВА”,
тел. 02/ 9371007,
e-mail:SVaradzhakov@caa.bg

Приложение
 Проект на Наредба за метеорологичното обслужване на гражданското въздухоплаване (4.4 MB)
  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed