Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № Н-32 от 2011 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства (обн., ДВ, бр. 104 от 2011 г.) 19.06.2012
Голям размер

Проектът е публикуван в електронен вид за обществено обсъждане  и е на разположение в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията 

 

 

МОТИВИ

Основните изменения и допълнения, включени в проекта на наредба, се състоят в подробното разписване на всички елементи на проверките на автомобилните газови уредби, както и конкретните действия на техническите специалисти при извършването на проверките, които са част от периодичния преглед за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства. С въвеждането на правила за извършване на прегледите на превозни средства с монтирани автомобилни газови уредби ще се повиши качеството на техническите прегледи, което ще доведе до по-сигурно и безопасно използване на тези автомобили.

Освен посочените по-горе промени, проектът на наредба предвижда и изменения и допълнения на текстовете, свързани с изискванията към допълнителното оборудване на автобуси за случаен, специализиран и превоз за собствена сметка на деца и/или ученици. Предвид различията между различните видове превози и целта, с която се извършват, е отчетена необходимостта от определянето на различни изисквания към допълнителното оборудване на автобусите за извършване на случаен превоз и на специализиран превоз и превоз за собствена сметка, поради което са разписани и различни изисквания. 

С цел улесняване работата на контролните органи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Министерството на вътрешните работи, общинските администрации, Националната агенцията по приходите и др. и създаване на условия за повишаване ефективността от работата им при пътни проверки и проверки в предприятията в проекта на наредбата са въведени задължения за комисията, която извършва периодични прегледи на ППС, за въвеждане на допълнителна информация в удостоверението за техническа изправност.

 Също така проектът има за цел отстраняването на някои неясноти и неточности в текстовете на наредбата, поради които прилагането й до настоящия момент беше затруднено.

Пълният текст на Проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № Н-32 от 2011 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства (обн., ДВ, бр. 104 от 2011 г.) може да се види в Приложението.

Лице за контакт:

Стефан Павлов - началник на отдел в дирекция „Пътни превозни средства и водачи”, ИА"АА"
тел. 02 930 8863,
e-mail: spavlov@rta.government.bg

 

Приложение
 Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № Н-32 от 2011 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства (обн., ДВ, бр. 104 от 2011 г.) (386 KB)
  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed