Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Предприети действия от "Звено за вътрешен одит"

ИНФОРМАЦИЯ

за дейността на „Звено за вътрешен одит”
в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията
за периода от 01.01.2014 г. до 30.12.2014 г.

Дейността по вътрешен одит се осъществява в съответствие с изискванията на Закона за вътрешен одит в публичния сектор, Стандартите за вътрешен одит в публичния сектор, Етичният кодекс на вътрешните одитори, Наръчника за вътрешен одит и Статута на „Звено за вътрешен одит” в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Обект на вътрешния одит в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията са програмите, дейностите и процесите в министерството, включително на разпоредителите със средства от Европейския съюз и във второстепенните разпоредители с бюджет към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. По отношение на разпоредителите със средства от Европейския съюз, звеното има за цел да даде увереност на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на Европейската комисия, че се прилагат адекватни системи за управление и финансов контрол по отношение на средствата по Оперативна програма „Транспорт” и са защитени финансовите интереси на Република България и на Европейския съюз.

За времето от 01.01.2014 г. до 30.12.2014 г., в резултат на извършените 30 броя одитни ангажименти на „Звено за вътрешен одит” в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщения, са изготвени 28 бр. окончателни одитни доклади, съдържащи 238 бр. съществени констатации. По цитираните констатации са дадени  57 бр. препоръки. От извършените одитни ангажименти 26 бр., са за даване на увереност и 4 бр., са одитни ангажименти за консултиране. От общия брой одитни доклади 15 бр. са по проекти от Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г., по които са направени 38 бр. съществени констатации.

През периода в „Звено за вътрешен одит” не са постъпвали сигнали с твърдения за корупционни практики..

Гергана Алексиева
Ръководител на „Звено за вътрешен одит”

 

Информация за предприети действия от "Звено за вътрешен одит" в МТИТС за периода от 01.01.2013 г. до 31.12.2013 г.

Информация за предприети действия от дирекция "Звено за вътрешен одит" в МТИТС през 2012 г.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed