Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Петров ще посети IST 2002 по покана на комисаря Лийканен 04.11.2002

По покана на комисаря, отговарящ за Предприятия и Технологии на Информационното Общество (ТИО), Ерки Лийканен министър Пламен Петров ще посети конференцията IST 2002 в Копенхаген, Дания на 4 и 5-ти ноември.
На неформален обяд с ИТ министрите от страните в пред-присъединителен период комисар Лийканен ще разясни предизвикателствата на ИТ развитието в обединена Европа и възможностите за кандидатстване и коопериране, които предоставя в ИКТ областта новата VI-та Рамкова Програма на Европейския Съюз. Предвид приоритетите на програмата министър Петров и колегите му от другите страни ще имат реалната възможност да задълбочат контактите помежду си по отношение на транснационалните проекти, каквито могат да се постигнат единствено чрез едно перфектно взаимодействие между всички участници.
Официалната част на конференцията ще бъде открита освен от комисар Лийканен, още и от Филип Бускен (еврокомисар по Изследователската дейност), както и от датския министър по наука, технологии и иновации Хелг Сандер.

IST 2002 е най-голямото европейско събитие в областта на технологиите на информационното общество. Тази година се очакват над 3000 делегати от цял свят като преимуществено аудиторията ще се състои от представители на европейската изследователска общност, ИТ бизнеса и представители на съответните държавни институции, отговорни за ИТ развитието.
В центъра Бела в Копенхаген, който е най-големият конгресен център в Скандинавия, участниците в конференцията ще имат възможност да избират измежду 36 различни семинара и над 50 неформални работни групи по различни европейски ИТ проекти, да разгледат изложбените площи с над 70 експозиции на европейски изследователски проекти и да получат практическа информация за процедурите за кандидатстване по VI-та Рамкова Програма.

Една от кулминациите на конференцията ще бъде присъждането на европейските IST награди. Те се присъждат всяка година и награждават 20-те най-добри европейски ИТ проекта с по 5,000 евро, а трите най-добри - с по 200,000 евро. В тазгодишното издание на наградите участвуват 437 иновативни компании от 27 страни, което е най-масираното участие от учредяването на наградите през 1995 година. Сред тазгодишните номинации присъствуват решения в областта на безжичните и мобилни технологии, разпределените мрежови модели на управление, антивирусен софтуер, телеметрични системи и др. наградите ще бъдат раздадени на специална церемония в края на първия работен ден от конференцията.

Държавите от европейският съюз и тези в предприсъединителен период ще бъдат представени в специални информационни пространства. Българската делегация, водена от министър Петров, ще включва освен представители на Министерство на Транспорта и Съобщенията, също и представители на Министерство на Образованието и Науката, Българска Академия на Науките и университетската общност. Освен в информационното пространство, нашите участници активно ще се включат и в семинарната програма. Освен 30-минутната презентация за ролята на Агенцията за високи технологии към Министъра на Транспорта и Съобщенията за ИТ развитието и иновациите в България, която ще бъде изнесена от директора на агенцията Орлин Кузов, ще бъдат представени още перспективите за телеуоркинг и националната научна и изследователска политика по пътя ни към интегрираната Европейска Изследователска Област (ERA - European Research Area).

Като новост за тазгодишното издание на IST конференцията можем да посочим увеличените възможности и удобства за паралелни неформални срещи между различни ИТ консорциуми и изследователски групи в Европа, чиято цел е да договорят конкретни параметри на кандидатствуването си в различни инициативи на VI-та Рамкова Програма.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed