Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Стартира проект "Привеждане на стандартите на транспортната статистика на Република България с тези на Европейския съюз" на холандската фирма NEA Transport Research and Training 27.09.2002

От тази година стартира проект на холандската фирма NEA Transport Research and Training "Привеждане на стандартите на транспортната статистика на Република България с тези на Европейския съюз", одобрен за безвъзмездно финансиране по предприсъединителната програма на холандското правителство PSO.

Основната цел на проекта е подсилване способността на Министерство на транспорта и съобщенията, Изпълнителна агенция "Пътища" и Националния статистически институт да събират и анализират транспортни данни за развитието на транспортната статистика в съответствие на европейските стандарти за развитието, с оглед провеждането, следенето и оценката на транспортната политика.

На 26.09. 2002г., в сградата на Министерство на транспорта и съобщенията беше проведен семинар по проекта на тема "Стандартизационни процедури и формати за събиране и обмен на данни и хармонизирани бази данни", на която присъстваха представители на институциите, участващи в този проект.

На семинара бяха разгледани и дискутирани следните въпроси:

1. Обмен на данни между Централното Статистическо Бюро, Холандското Министерство на транспорта и Евростат, със следните подтеми:

  • Организация на ЦСБ и сътрудничество с източниците на информация, Транспортни данни в Холандия (метод за събиране, обработка), Конфиденциалност, Обмен на данни с Министерството, Обмен на данни с Евростат (Интрастат), Ползване на данни за транспортната политика, Европейско развитие.

2. Определяне съдържанието на транспортните данни, обменяни между съответните институции в областта на транспорта в България и Холандия конкретно:

  • Обменът на данни в Холандия; холандски опит, който е подходящ за прилагане в нашата страна, Преглед на положението в България, Сравнение между българската и холандска практика.

3. Формати и протоколи за обмен на транспортни данни между съответните български институции, със следните подточки:

  • Представяне на процедурите по обмен на данни в България, Представяне на процедурите по обмен на данни в Холандия, Сравнение между българската и холандска практика.

Беше дискутирано подробно изграждане на интегрирана база данни в България (Географска информационна система), опита на Холандия и институционалните аспекти. На база на ГИС система беше демонстрирана способността на инструментариум, чрез който се визуализират по региони следните показатели: население, заетост, безработица, брой регистрирани МПС, както и други показатели, касаещи транспортния сектор по отсечки от транспортната мрежа.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed