Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ ГРАНИЧЕН КОМБИНИРАН (ПЪТЕН И ЖЕЛЕЗОПЪТЕН) МОСТ НА РЕКА ДУНАВ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ПРИ ВИДИН - КАЛАФАТ 14.06.2002

На 11-ти юни 2002 г. Делегацията на Европейската комисия в София одобри къса листа от седем кандидата за международен консултант по инженеринг и управление на проекта за новия мост. На 13-ти юни 2002 г. бяха изпратени тръжните документи, заедно с покани за представяне на оферти, до:

  1. DE CONSULT DEUTSCHE EISENBAHN-CONSULTING / OVE ARUP & PARTNERS LTD / FINNROAD LTD / CONSULTING KORTES LTD - ДЕ КОНСУЛТ ДОЙЧЕ АЙЗЕНБААН КОНСУЛТИНГ (ГЕРМАНИЯ), В КОНСОРЦИУМ С ОУВЕ АРУП & ПАРТНЪРС ЛТД. (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ), ФИНРОУД ЛТД. (ФИНЛАНДИЯ) И КОНСУЛТИНГ КОРТЕС ЛТД. (ФИНЛАНДИЯ)

  2. FABERMAUNSELL LIMITED / LOUIS BERGER / GUS LTD - ФАБЕРМОНСЕЛ ЛТД. (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ), В КОНСОРЦИУМ С ЛУИ БЕРЖЕ (ФРАНЦИЯ) И ГУС ООД (БЪЛГАРИЯ)

  3. HYDER CONSULTING LTD. - ХАЙДЕР КОНСУЛТИНГ ЛТД. (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

  4. OBERMEYER / SYSTRA / CIE CONSULT / EEG SIMECSOL - ОБЕРМАЙЕР (ГЕРМАНИЯ), В КОНСОРЦИУМ СЪС СИСТРА (ФРАНЦИЯ), СИ АЙ И КОНСУЛТ (ЕЙРЕ) И ЕЕГ СИМЕКСОЛ (ФРАНЦИЯ)

  5. SCETAUROUTE S.A. / COWI AS / TYPSA - СЕТОРУТ ЕС А (ФРАНЦИЯ), В КОНСОРЦИУМ С КОВИ А ЕС (ДАНИЯ) И ТИПСА (ИСПАНИЯ)

  6. SCOTT WILSON HOLDINGS / IBERNISA S.A. / FLINT & NEILL PARTNERSHIP - СКОТ УИЛСЪН ХОЛДИНГС (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ), В КОНСОРЦИУМ С ИБЕРИНСА ЕС А (ИСПАНИЯ) И ФЛИНТ & НИЙЛ ПАРТЪРШИП (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

  7. WS ATKINS INTERNATIONAL LIMITED / SCHLAICH BERGERMANN UND PARTNER GBR - ДАБЪЛ Ю ЕС АТКИНС ИНТЪРНЕШЪНАЛ ЛИМИТИД (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ), В КОНСОРЦИУМ С ШЛАЙХ БЕРГЕРМАН УНД ПАРТНЕР ГЕ БЕ ЕР (ГЕРМАНИЯ)

Късата листа ще бъде публикувана и на интернет страницата на Европейската комисия. Срокът за представяне на оферти е 2-и август 2002 г., като на 5 юли е предвидено кандидатите да направят посещение на мястото на бъдещия мост във Видин и Калафат.

Предстои Министърът на транспорта и съобщенията да назначи комисия за оценка на офертите, след съгласуване на състава й с делегацията на Европейската комисия. В съответствие с решенията на Смесения българо-румънски комитет в състава на оценителната комисия ще бъдат включени и румънски експерти.

Очаква се договорът с избрания международен консултант да се сключи в края на септември 2002 година, а идейният проект за моста - да бъде готов през май 2003 година. Консултантът ще изготви и технически проект за прилежащата пътна и железопътна инфраструктура от българска страна, както и тръжна документация за строителството на моста и на прилежащата инфраструктура. Предвиденият срок на договора е 60 месеца, в рамките на които консултантът ще окаже също съдействие на Звеното за изпълнение и управление на проекта при подготовката на Окончателен доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и ще съветва звеното по управлението, инженеринговите, финансовите и правните/договорните въпроси по време на строителството. Максималната стойност на договора е 5, 755 милиона евро, от които 4, 998 милиона евро ще бъдат финансирани от Програмата ИСПА на Европейския съюз, а останалите - от държавния бюджет. Българското правителство ще финансира и изготвянето на окончателния доклад за ОВОС.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed