Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Обръщение на г-н Пламен Петров - министър на транспорта и съобщенията по повод 55 години - БЪЛГАРСКА ГРАЖДАНСКА АВИАЦИЯ 27.06.2002

Уважаеми дами и господа!
Летци, стюардеси, техници, авиоинженери, ветерани!

За мен е чест и удоволствие да Ви приветствам по случай 55-та годишнина от първия полет на авиакомпания "Балкан".

Само историята може да каже дали 55 години са малко или много. Но никой не може да отрече факта, че онзи първи полет, проведен на 29 юни 1947 год.от София до Бургас, даде историческото начало на родното гражданско въздухоплаване.

Зачената от мъжеството на Радул Милков, Симеон Петров, Асен Йорданов, Христа Лазаров, Стоян Стоянов, Димитър Списаревски и още стотици отдадали младост, сили и живот на въздухоплаването, гражданската авиация в България има пълното право да се гордее със своите постижения.

Български самолети с емблемата на "Балкан" са кацали на всичките 5 континента. Тя бе и си остава символът на българския стремеж към световните достижения на цивилизацията и прогреса.

От стария довоенен "Юнкерс - 52", дО днес е изминат Славен и тежък път. Днес българските пилоти благодарение на високия си професионализъм летят на най-съвременните авиационни машини. Авиокомпанията е обучила и възпитала на труд и професионализъм пилоти, щурмани, радисти,стюардеси, инженери и техници, летищни специалисти, авиодиспечери.

Всеки специалист от средното и по-старо поколение в авиацията има печата на "Балкан" в своята трудова книжка.

Вие ветераните сте най-ценният капитал,от който черпим упование да бъдем оптимисти въпреки "лошото време" сполетяло първата ни авиакомпания.

Аз нямам съмнения, че всеки, от когото зависят настоящето и бъдещето на Авиокомпания "Балкан", прави всичко възможно за преодоляване на кризата. Оценявам личните усилия на всекиго да отдаде знания, професионализъм и опит в името на високата цел - авторитета на България и възстановяване позициите и на световния авиационен пазар.

Мястото на самолетите с българския трикольор е там - във въздушните коридори на Европа и света и нека още веднъж ви уверя, че няма да пожаля сили и енергия за да съумеем заедно да възродим и обновим авиоиндустрията на България.
Желая ви здраве и несломима увереност в бъдещето на гражданската ни авиация!

Честит празник!

Пламен Петров,
Министър на транспорта и съобщенията

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed