Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Петров преговаря със синдикалните лидери на БДЖ 20.05.2002

Днес от 10.30 ч се състояха преговори със синдикалните лидери на БДЖ.

Министър Пламен Петров седна на масата за преговори и изслуша профсъюзните съображения на железничарите по повод състоялият се стачен протест на 16.05.02 г. Стигна се до консенсус по отношение твърдия курс, който управленския екип ще предприеме по събиране на задълженията от МК "Кремиковци"- един от най-големите длъжници на НК БДЖ.

Министър Петров огласи комисията сформирана от кабинета по решаване проблемите на събиране на задълженията от металургичния комбинат .

Има политическа воля и мениджърски идеи по съживяването и укрепването на БДЖ, стана ясно на срещата със синдикалистите. Задълженията към железницата са 14 милиона - до тази консенсусна цифра стигнаха и двете страни по преговорите.

Плащания се извършват всеки ден и ще продължат, като екипът и лично министъра на транспорта, правят всичко възможно до крайни рестриктивни мерки по закриване на работни места да не се стигне.

"Готови сме да разговаряме и очакваме идеите ви за стабилизирането на компанията"- каза в заключение министър Петров, синдикалистите от своя страна обещаха подкрепа в търсенето на задълженията от големите товародатели.

До закриване на губещи линии и работни места ще се стигне след задълбочени обсъждания с всички заинтересовани страни, заяви още министъра.

Изоставането на изплащането на месечните възнаграждения датира от преди 10 години, признаха дългогодишни ЖП синдикалисти.

При встъпване на новото управление задълженията на БДЖ са възлизали на 27 милиона лева, към момента те са 14 милиона, стана ясно в резултат на дискусията.

Полагаме всички усилия и няма да спрем да търсим правилните решения, каза още министър Петров, но при един протест трябва да съзнавате вашата социална отговорност, апелира министър Петров към синдикалните лидери.

Следващата среща бе насрочена след две седмици.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed