Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министерството на транспорта и съобщенията - домакин на 7-то заседание на Управляващия комитет на Общоевропейски транспортен коридор ІV 21.05.2002

Днес, 21 май 2002 г., в сградата на Министерство на транспорта и съобщенията се проведе 7-то заседание на Управляващия комитет на Общоевропейски транспортен коридор ІV. То бе председателствано от г-н Новачек - Чешка Република, г-н Новак - секретар на Коридор ІV - Германия и г-н Любомил Иванов - заместник-министър на транспорта на Република България.

Присъстваха членовете на УК от всички страни, през които преминава Коридор ІV - Австрия, България, Германия, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Турция, представители на ООН, ЕК и други. Бяха дискутирани редица важни въпроси за развитието на Коридора, улесненията при граничните преходи, инфраструктурните инвестиции, проблемите при реализирането им и избор на нов председател.

Правителството на Република България обръща голямо внимание на развитието на транспортната инфраструктура по направление на основните международни пътища. През вековете България е била кръстопът на важни пътища, свързващи Европа и Азия и Северна Европа със Средиземно море. 5 от 10-те Общоевропейски транспортни коридори преминават през територията на България, а именно ІV, VІІ, VІІІ, ІХ и Х.

Това стратегическо положение дава отлични възможности за развитието на транспортна инфраструктура с международна значимост.

Политиката на Министерство на транспорта и съобщенията цели развитието на транспортната инфраструктура на страната, като интегрална, неделима част от Общоевропейската транспортна мрежа. Превръщането на транспортната мрежа на страната в конкурентен, ефективен транспортен мост между Западна и Централна Европа и страните от Близкия Изток, Западна и Средна Азия, както и по направлението "север-юг", Балтийско - Адриатическо море.

Домакинството на 7-то заседание на Управляващия комитет на Общоевропейски транспортен коридор ІV е потвърждение на политиката, водена от Министерство на транспорта и съобщенията в тази насока. Във връзка с това най-успешните и големи инфраструктурни проекти в системата на министерството са именно от Коридор ІV - като строителството на новия мост на река Дунав при Видин-Калафат, реконструкцията и модернизацията на летище София, реконструкцията, модернизацията и електрификацията на жп линията Пловдив-Свиленград-турска/гръцка граница за скорости от 160 (200) км/ч, завършеният проект през миналата година за електрификация на жп линията Дупница-Кулата.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed