Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министърът на транспорта и съобщенията Пламен Петров подписа заповеди за промяна в състава на Съвети на директорите 08.11.2001

Mинистърът на транспорта и съобщенията г-н Пламен Петров промени състава на съветите на директорите на дружества от системата, както следва:

На основание Закона за гражданското въздухоплаване и Устройствения правилник на МТС освободи Живко Желязков от длъжността генерален директор и член на УС на Държавно предприятие “Ръководство на въздушното движение” и Антонина Костова от длъжността “член на УС на ДП”РВД” и назначи Цветан Дилов, досегашен зам.генерален директор на длъжността генерален директор и член на УС и Златолина Мукова – зам.министър на транспорта и съобщенията за член на УС.

На основание Закона за гражданското въздухоплаване, Устройствения правилник на МТС и договорите за възлагане на контрол в ДП”РВД” освободи членовете на Контролния съвет Апик Гарабедян, Георги Георгиев и Владимир Петров и назначи Красимир Стоянов – гл.секретар на МТС, Милен Керемедчиев и Любомир Дацов.

На основание Закона за БДЖ и Устройствения правилник на МТС освободи като членове на Управителния съвет на НК БДЖ: Валентин Ценов, Иван Карайончев, Димитър Стамов и Илия Пастушански и определи нови членове: Антон Буров, Антон Гинев, Нахит Зиа и Златолина Мукова.

На основание Закона за БДЖ, договорите за възлагане на контрол и Устройствения правилник на МТС, освободи като членове на Контролния съвет Стефан Еленков, Стоян Дурин, Петко Аврамов и Александър Огнянов и определи нови членове: Валери Апостолов, Любомил Иванов, Кирил Ерменков и Васко Райчев.

На основание член 221, точка 4 от Търговския закон и съгласно Правилника за реда за упражняване правата на собственост на държавата в предприятията, за нови членове на Съвета на директорите на различните дружества са направени следните промени:

"Ресторанти и спални вагони “ЕАД – София – Освобождава се Иван Корчев като член на СД и се избира Мария Калева за нов член.

"Железопътен завод - София” ЕАД – Освобождават се Пенчо Граматиков, Манол Манчев и Борис Богданов като членове на СД и се избират Иван Митев, Стоян Стоянов и Събко Петкански за нови членове.

"Завод за автоматика и телемеханика” ЕАД – Освобождават се като членове Петър Рендов и Георги Малоселски и се назначават Момчил Турлаков и Никола Диков за нови членове.

"Пристанищен комплекс Лом” ЕАД – Освобождават се като членове на СД Борислав Гюлеметов и Женета Рогова и се назначават Димитър Зоев и Владимир Йорданов за нови членове.

"Летище Бургас” ЕАД - Освобождава се като член на СД Константин Коцев и се назначава Радослав Бозаджиев за нов член.

"Летище Горна Оряховица”ЕАД- Освобождават се като членове на СД Любомир Анастасов, Атанас Петров и Людмил Манасиев и се избират Пламен Гочев, Ертан Кара и Христо Христов за нови членове.

"Летище Пловдив”ЕАД – Освобождават се като членове на СД Данчо Дачев, Румен Христов и Спас Гърневски и се избират Пламен Николов, Константин Василев и Никола Манчев за нови членове.

"ЛЕСПОРТ”ЕАД– Варна – Освобождават се като членове на СД Светлан Златев и Свилен Крайчев и се избират Даниела Керекова и Евгени Москов за нови членове.

"Параходство БМФ”ЕАД – Варна – Освобождават се като членове на СД Румен Георгиев, Илчо Томов, Златозар Данчев, Атанас Андреев и Валентин Гълъбов и се избират Славейко Стайков, Гено Генов, Стефан Бузев, Стилиян Стоянов и Милчо Михайлов – за нови членове.

"Пристанище Варна”ЕАД – Освобождават се като членове на СД Стоян Щумф, Татяна Стефанова, Росен Костурков,Марин Петров и Константин Илиев и се избират Нина Беленска-Начевска, Делян Пеевски, Данаил Папазов, Емил Пенков и Любомил Иванов.

"Трансимпекс” ЕАД – Освобождават се като членове на СД Ивайло Ненов и Радослав Атанасов и се избират Христина Велчева и Филип Алексиев за нови членове.

"Информационно-издателски център “Импулс”ЕАД – Освобождава се като член на СД Христо Христов и се избира Катя Атанасова за нов член.

"Български пощи”ЕАД – На мястото на Камен Константинов се избира Стана Христова за нов член .

"Разпространение на печата”ЕАД – Освобождават се като членове на СД Стана Христова, Валентин Стойнов, Тошко Тодоров и Георги Иванов.

"Автомобилни превози”ЕАД- Балчик – Освобождават се като членове на СД Румен Павлов, Веселин Димов и Георги Тодоров.

На основание чл.137 от Търговския закон, Правилника за реда за упражняване правата на собственост на държавата в предприятията и договор за възлагане на управлението на "Порт флот- Бургас” ЕООД се прекратява договора на Динко Керанов и се избира за управител Димитър Христов.

На основание чл.13 от Закона за преобразуване на Строителни войски, Войските на МТ и Войските на КПД освобождава се членът на Контролния съвет на ДП”Съобщително строителство и възстановяване”- София, Райна Иванова и се избира Евгения Колданова.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed