Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Глоби за около 30 000 лева при акция на ИА „Администрация“ на ГКПП „Калотина“ 11.05.2015
Голям размер

Глоби за около 30 000 лева написаха инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“, по време на петчасова акция, която се проведе вчера на българо-сръбската граница при ГКПП „Калотина“. Основният акцент на проверките бяха автобусите, влизащи на територията на България. От проверените 14 автобуса на 11 бяха съставени актове.

Проверяващите констатираха масово неспазване на изискванията за управлението и почивката на водачите, както и нарушения, свързани с тахографските листа. Един от водачите беше без свидетелство за управление на МПС. При един от автобусите беше установено, че предното челно стъкло е спукано, за което също беше съставен акт.

На 9 май 2015 г. в района на граничния пункт са задържани товарен микробус, превозващ 43 сирийски граждани, както и седем местен лек автомобил с други 14 граждани на Сирия. Те са декларирали пред проверяващите, че са заплатили за превоза. В следствие на това контролните органи на ИА „Автомобилна администрация“ са наложили глоба от по 1500 лева на водачите, а превозните средства са спрени от движение за срок от 6 месеца.

Масираните проверки в районите на граничните пунктове се извършват по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници, както и да се повиши контролът над автобусите и камионите, преминаващи през българските гранични пунктове. От началото на тази година са установени близо 50 нерегламентирани превози.

Припомняме Ви, че на 27 април 2015 г. на ГКПП „Капитан Андреево“, под ръководството на министър Ивайло Московски беше дадено началото на извънредните проверки на граничните пунктове. По време на тази инспекция бяха съставени общо 21 акта от 62 проверени автомобила. При един от автобусите беше констатирано, че двамата водачи са без свидетелства за управление на МПС. На борда на превозното средство не бяха открити тахографски листа, както и информация за времето за управление и почивка на шофьорите, през последните 28 дни.

 

Костадин Вардев,
Връзки с обществеността, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed