Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
ИТ служители от администрацията с 34 процента по-добри знания и практически умения след обучение на МТИТС 30.06.2015
Голям размер

Най-мащабното обучение на ИТ служители от централната държавна администрация приключи с издаване на 355 сертификата за успешно преминати курсове. Подготовката се осъществи по проект на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, финансиран по Оперативна програма Административен капацитет - „Повишаване квалификацията на служителите от администрацията на централно ниво чрез усъвършенстване на знанията и практическите им умения за управление на софтуерни ИТ проекти в съответствие със съвременните методологии“.

По повод приключването на обучението, заместник-министър Валери Борисов коментира, че в резултат на курсовете е налице повишаване на знанията и практическите умения на ИТ служителите. „Докато  на входния тест верните отговори бяха само 52%, на финалния изпит те вече надхвърлят 86%. Обучаемите показаха много добро владеене на различните тематики“, каза той. Заместник-министърът се позова на данни от анкетите, попълнени при приключването на обученията, според които около 90 процента от ИТ служителите смятат, че подготовката има изключителна или значителна полза за тяхната работа. „Почти всички оценяват като навременно това обучение и вярвам, че това ще се отрази на работата на всеки един от тях и на екипите, в които участват за разработване на електронни услуги и за поддържане на системите за тяхното предоставяне. Макар, че това е проект управляван и изпълняван от МТИТС, то той има позитивно отражение върху работата на всички институции, които изпратиха експерти“, заяви заместник-министър Валери Борисов.

Според анкетите, общо 94% от курсистите твърдят, че са постигнали всички заложени цели на проведеното обучение. Приложимостта на получените знания в непосредствената работа е оценена като значителна от 60% от ИТ служителите.

Обученията започнаха на 16 февруари 2015 година и бяха организирани в осем направления сред които са „Киберсигурност“, „Бизнес анализ“, „Системна администрация“, “Java програмиране” и подготовка на обучители. Проектът е на стойност 1 913 372, 05 лв. и се изпълнява от „Консорциум ИТ обучения 2015“ ДЗЗД.

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed