Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Проект на Работна програма 2011 на програма “Подкрепа за ИКТ политики” 12.01.2011

На страницата на програма "Подкрепа за ИКТ политики" от Рамкова програма "Конкурентоспособност и иновации" на Европейската общност е публикуван проектът на Работна програма 2011.

Официалното приемане на Програмата от Европейския парламент се очаква в края на февруари 2011 г. Петият конкурс за подаване на предложения за проекти ще бъде обявен веднага след това.

Европейската комисия предвижда организираното на информационен ден, посветен на пети конкурс на 28 февруари в Брюксел. Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията също ще организира информационен ден за конкурса и Работна програма 2011 през месец февруари, за да запознае потенциалните участници с тематичните области и възможностите за участие.

На 25 януари в Брюксел ще се проведе конференция посветена на бъдещето на Рамкова програма "Конкурентоспособност и иновации"

Рамкова програма "Конкурентоспособност и иновации" ще продължи съществуването си до 2013 година, но Европейската комисия обмисля действия и приоритети, които да залегнат в нейн възможен наследник след този период. В тази връзка на 25 януари 2011 г., в Брюксел се организира конференция посветена на бъдещето на програмата. Комисията дава възможност на заинтересованите страни да представят своите становища. Конференцията се очаква да бъде посетена от 450 участника.За повече информация:

http://ec.europa.eu/cip/cip_conference/index_en.htm

На 25 януари 2011 г. (вторник) в Брюксел ще се проведе и второто съвместно заседание на комитета за управление на Рамкова програма "Конкурентоспособност и иновации".

Обществено проучване за бъдещето на Рамкова програма "Конкурентоспособност и иновации"

Комисията стартира от 08 ноември 2010 г. до 4 февруари 2011 г. онлайн обществено проучване за бъдещето на Рамкова програма "Конкурентоспособност и иновации" на адрес: http://ec.europa.eu/cip/public_consultation/index_en.htm.

Това обществено допитване е част от оценката на въздействието на програмата и има за цел да даде информация за структурата на евентуалната програма наследник. Програмата за конкурентоспособност и иновации (2007-2013) се състои от три специфични програми: програма „Предприемачество и иновации", програма "Подкрепа за ИКТ политики" и програма "Интелигентна енергия за Европа". Чрез обсъждането се цели да се проучат обществените нагласи за бъдещите приоритетни области за намеса на ЕС и какви инструменти да се използват в тази връзка.

Конкурс за независими експерти

Комисията организира конкурс за набиране на независими експерти в базата данни на програма "Подкрепа за ИКТ политики", за подпомагане дейността на службите на Комисията със задачи, свързани с програмата.

 http://ec.europa.eu/information_society/activities/ict_psp/participating/calls/call_experts_07/index_en.htm

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • Вашата Европа
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • е-речник
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Отворени данни
  • Българският суперкомпютърен център (БСЦ)

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed