Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Ивайло Московски валидира марка по случай 130-годишнината на Морска администрация 28.02.2013
Голям размер

Изпълнителна агенция „Морска администрация” е една от първите институции на българската държава след Освобождението. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски по време на валидирането на юбилейно филателно издание посветено на администрацията.

„Пожелавам ви да изпълнявате функциите си със същия професионализъм както през последните 130 години. Надявам се да продължите да съхранявате традициите и да придадете натрупания опит на младите си колеги, защото само така може да запазите експертността на администрацията”, каза Ивайло Московски. По думите му Морска администрация е много важна за безопасността на корабоплаването и опазването на морската среда в екваторията на Република България.

„Историята на Морска администрация датира от 1883 година г. Този факт очертава важността на корабоплаването за икономиката на нашата държава още от нейното освобождение”, акцентира заместник-министър Валери Борисов.

Изпълнителният директор на Морска администрация к.д.п. Сергей Църнаклийски направи кратък исторически преглед на функциите и организацията на агенцията в миналото, като спомена и някои от имената на директорите, които са заемали неговия пост през годините.    

Пощенско-филателното издание бе валидирано от министър Ивайло Московки заедно със заместник-министър Валери Борисов и к.д.п. Сергей Църнаклийски. Изданието е по проект на художника Вилиам Китанов. То се състои от една пощенска марка с винетка, илюстрован плик с цена (0,65 лв.) и специален пощенски печат. Тиражът на пощенската марка с винетка е 12 000 бр. Тираж на илюстрования плик е 1 094 бр.

 

 

 

Милан Мартинов,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията,
Дирекция „Връзки с обществеността и протокол”
Тел: +359 2 9409 625/301
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed