Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
10% от проверките за таксиметрови превози завършват с акт 30.07.2013
Голям размер

Около 10 % от всички проверки за таксиметрови превози завършват с акт Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов днес в телевизионно интервю. По думите му за периода от 15 до 29 юли Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ е проверила 2 574 таксита.

По време на разговора стана ясно, че е готова новата методика за психологически тестове, които повишават изискванията към психологическата годност на водачите на таксита. В нея ще се обръща допълнително внимание на степента на риск у водачите на леки таксиметрови автомобили, нивото им на самоконтрола, склонността към употребата на алкохол, въвежда се и допълнителен въпросник за агресия. На 1 август допълненията в методиката ще бъдат предоставени на всички психологически лаборатории в страната, а от 5 август (понеделник) ще влязат в сила.

Сред предложените от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията мерки, представени в ресорната парламентарна комисия е и въвеждането на патентен данък за такситата. Според министър Папазов така таксиметровата дейност ще бъде извадена на светло. Друго предложение на министерството е при употреба на алкохол от шофьора да не се дава повече лиценз за управление на автомобил като такси.

Министър Данаил Папазов отново обяви, че БДЖ е в изключително тежко състояние. „700 милиона лева са общите задължения на БДЖ, от които 175 млн. лв. към днешна дата са просрочени“, заяви той. Вече са набелязани конкретни мерки за оздравяването на дружеството, като размяна по метода на дълг срещу собственост от БДЖ към Национална компания „Железопътна инфраструктура“. По думите му така ще се изчисти натрупаната с години вътрешна задлъжнялост.

Сформирана е работна група с участието на МТИТС и Министерството на финансите, която обсъжда различните варианти за разсрочване на дълговете на БДЖ и спасяването на предприятието. По думите на министър Папазов е възстановен добрият диалог с кредиторите на железницата, като за началото на септември е насрочена нова среща с тях. По време на разговора стана ясно, че въпреки тежкото състояние на БДЖ, засега не се предвиждат съкращения в дружеството.

 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Октомври
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed